Kandidatenlijst

1. Carsten Bours

Brachterbeek

Ik ben Carsten Bours, 35 jaar oud en lijstrekker van Nieuw Links Maasgouw. Ik woon samen met mijn vriendin en onze hond in Brachterbeek waar ik ook geboren en getogen ben. Ik neem dit jaar het stokje over van mijn moeder Anneke Bours voor de gemeenteraadsverkiezingen in onze gemeente. 

Ik heb gestudeerd in Maastricht waar ik een universitaire master heb behaald in de Neuropsychologie. Tijdens mijn studie heb ik twee jaar in de faculteitsraad en de studentenraad gezeten waar ik de me heb ingezet voor beter onderwijs voor elke student en minder onnodige regels voor studenten.

Daarna heb ik een PhD gedaan bij het Dondersinstituut te Nijmegen. Voor mijn PhD heb ik onderzoek gedaan naar de hersenprocessen en theory of mind bij jongeren en volwassenen met autisme. Tijdens mijn jaren als basispsycholoog in opleiding en de PhD heb ik veel met mensen gewerkt met diagnostisch labels en daar heb ik ook veel waardering gekregen voor mensen die leren leven met hun uitdagingen. De familie en vrienden en de omgeving is hier ook heel belangrijk in. Een mens is veel meer dan een diagnostisch hokje. Goede zorg op maat en ondersteuning is cruciaal. Sinds drie en een half jaar werk ik bij de rijksoverheid in de asielketen. 

Voetbal is altijd mijn passie geweest en ik voetbalde mijn hele jeugd bij SC Brachterbeek en sinds een tijd bij MBC’13. Daarnaast ben ik lid van de heemkundevereniging ‘Maasbracht in Beelden’ en van de buurtvereniging Blomenhof.

Laura en ik hebben 5 jaar met veel plezier in de progressieve stad Nijmegen gewoond. Een stad waar iedereen zichzelf kan zijn en waar de politiek vernieuwend is en er hard gewerkt wordt aan een eerlijke inclusieve samenleving. Dat heeft mij ook geïnspireerd in voorbeelden van hoe het ook anders kan in de politiek en in de samenleving. 

Veel inwoners van Maasgouw voelen zich niet gehoord en ik zou graag zien dat de gemeenteraad zelf initiatieven neemt en niet telkens het college volgt. Dat kan en moet anders. Ik zet me samen met al onze kandidaten volledig in voor een eerlijker Maasgouw.

Veer seen os!

2. Jolanda Vullings-Welles

Beegden

Jolanda Vullings - Welles

Ik ben Jolanda Vullings -Welles 38 jaar geboren en getogen Beegdenaar. Met een klein uitstapje naar Roermond, in 2007 weer terug verhuisd naar Beegden. Ik ben getrouwd met Paul en moeder van Floor (11)

Afgelopen najaar, heb ik na een dienstverband van ruim 20 jaar mijn vaste baan als verkoopmedewerkster opgezegd, en aan de slag gegaan als Gastdocent Adviseur Werk en Inkomen bij de FNV

  • Tijdens mijn baan als verkoopmedewerkster ben ik 8 jaar voorzitter geweest van de Ondernemingsraad.
  • Als kaderlid FNV, heb ik van 2013 tot 2017 zitting genomen in het Ledenparlement, hierin ben ik gekozen als afgevaardigde voor de sector Handel.
  • Vrouwen versterken vrouwen in Mexico, Guatemala, Honduras en Nederland. In mei 2016 ben ik vanuit de werkgroep internationale solidariteit naar Guatemala afgereisd.
  • In het najaar 2019 heb ik meegewerkt aan het SER rapport “werken zonder armoede” Dit rapport is onlangs aangeboden aan ons kabinet.
  • Ook coördineer en geef ik invulling aan de spreekuren werk en inkomen in Weert en Roermond. Hier kunnen leden terecht voor advies over werk, inkomen en sociale zekerheid.

Sinds de oprichting van onze partij ben ik al zeer betrokken. Zowel voor- als achter de schermen.

Gemeente Maasgouw is van ons allemaal en iedereen moet kunnen meedoen. Ongeacht wie je bent. Daar zet de Nieuw Links Maasgouw zich voor in en dat is ook precies waar ik een extra bijdrage aan kan leveren. Solidariteit heb ik dan ook hoog in het vaandel staan.”

 Wae zeen os!

3. Brian van der Vorst

Maasbracht

Brian van der Vorst

Ik ben Brian van der Vorst , 33 lentes jong en al mijn gehele leven woonachtig in Maasbracht,Ik ben werkzaam bij VidaXL -  Venlo office in de functie Quality/Rework Specialist.

Mijn hobby’s en/of sporten zijn karten, mountainbiken, simracing, carnaval.

Ik ben ik al van kleins af aan een groots auto(sport)liefhebber en met name uiteraard een fervent volger van de Formule 1.

Verder rijd ik in de lente/zomer maanden vaak geregeld met mijn privé auto mee in ritten met speciale auto’s voor goede doelen, waarbij de ritten met kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken de aller dankbaarste zijn, hun voor 1 dag de dag van hun leven kunnen bezorgen en een glimlach op hun gezicht toveren is het mooiste en dankbaarste wat er is.

Echter zullen velen in Maasgouw mij wellicht vooral kennen van mijn activiteiten bij carnavalsvereniging MCV De Hoonder, waar ik sinds 2008 lid van ben, in 2013 zelf prins carnaval van ben geweest, al geruime tijd (DB) bestuurslid en heden daags de voorzittersfunctie (preses) bekleed.

Vrijwel vanzelfsprekend vind ik het dan ook leuk om onder de mensen te zijn en met iedereen een praatje te kunnen maken.

Mijn drive om mij kandidaat te stellen als raadslid bij NLM gaat eigenlijk al wat verder terug. Ik volg vooral de landelijke politiek al heel lang en heb dit ook altijd interessant gevonden, Debatten op tv, vergaderingen van de tweede kamer, kanaal ‘’politiek24’’ op mijn tv zit tussen mijn favorieten om het zo maar te zeggen,

Ik ben lange tijd lid geweest van de FNV en heb mij in die hoedanigheid altijd ingezet voor goede arbeidsvoorwaarden voor de bakkerijsector (kadergroep CAO). 

Daarnaast heb ik ook meerdere jaren ervaring als OR bestuurslid en in die hoedanigheid mij ook altijd ingezet voor het ‘’goede’’ en de belangen van medewerkers.

Ik heb de vraag om mij in de lokale politiek te mengen wel al eens eerder gehad maar kon dit toen door omstandigheden (nog) niet combineren met mijn dagelijkse werk en bezigheden. 

Nu kan ik hier wel vol voor gaan, en wil mij dan ook graag gaan inzetten voor:

Een mooie toekomst voor jong en oud binnen Maasgouw.

4. Paul Vullings

Beegden

Paul Vullings

Ik ben Paul Vullings, geboren in Tegelen en opgegroeid in Blerick. Inmiddels ben ik 42 lentes jong, al ruim 13 jaar getrouwd met Jolanda.Samen met Jolanda hebben we dochter Floor.

Ik werk al sinds 2010 als internationaal vrachtwagenchauffeur bij Renewi. Hierdoor heb veel kennis van de afvalbranche. Ook heb ik een startend bedrijfje in zwembaden, en heb ik onlangs mijn vak als loodgieter weer opgepakt.

In mijn vrije tijd ben ik veel in Monfort te vinden. Daar doe ik vrijwilligerswerk bij de stichting F1 vrienden. Bij dancing Housmans kijken wij gezamenlijk met vele fans uit de wijde omtrek de Formule 1 wedstrijden.

Ik ondersteun Jolanda in haar werk en ook voor Nieuw Links Maasgouw, omdat ik vindt dat het socialer kan in Maasgouw.

5. Laura Alleleijn

Brachterbeek

Mijn naam is Laura Alleleijn, ik ben 30 jaar oud en geboren in Maastricht en opgegroeid in Kerkrade. Ik ben sinds april 2021 woonachtig in Brachterbeek. Ik woon daar met veel plezier samen met mijn vriend en onze hond Bruce.

Ik ben opgeleid tot directiesecretaresse en heb jarenlang in diverse bedrijven gewerkt waaronder in Oss, Den Bosch en Nijmegen. Ik heb ook een tijd gewerkt in het MUMC+ te Maastricht op het Chirurgisch Dagcentrum en in Roermond bij de afdeling Orthopedie van het Laurentius Ziekenhuis. Sinds anderhalf jaar werk ik als clustersecretaresse bij de Provincie Limburg.

Ik reis graag en maak zowel stedentrips als verre reizen buiten Europa. Andere talen en culturen ontdekken geven mij veel energie. Daarnaast lees ik graag fantasy boeken en bezoek ik geregeld concerten en muziekfestivals.

Tijdens mijn werk in het ziekenhuis vond ik het altijd belangrijk dat de patiënt als een mens werd behandeld en niet als een nummertje. Ik wil me dan ook sterk maken voor kwalitatief goede zorg die echt op maat is. Het afgelopen anderhalf jaar bij Provincie Limburg deed mij beseffen dat een goede open samenwerking tussen instanties en overheden cruciaal is. Zowel binnen als buiten gemeente Maasgouw. 

6. Ostar van den Berg

Heel

Ostar van den Berg

Ik ben Ostar van den Berg, 50 jaar, getrouwd met Bianca van den Berg- Deneer uit Wessem en hebben samen 3 schoolgaande kinderen, ik ben opgegroeid in Beegden en sinds 2002 woonachtig in Heel waar wij het heel goed naar onze zin hebben. Op dit moment ben ik commissielid bij de gemeente Maasgouw en volg ik onder andere de onderwerpen leefbaarheid, toerisme, huisvesting, milieu, energietransitie, infrastructuur en veiligheid. Daarnaast ben ik lid van de Heemkundekring Heel, VV de Gangmaekers, vrijwilliger bij Hieël Hael en vervul ik de functie van secretaris bij stichting Cultureel Centrum Don Bosco. Tijdens de optochten van de Kermisprocessie en Schuttersfeesten vervul ik de rol van coördinator verkeersregelaars en was ik tot vorig jaar coördinator verkeersbrigadiers Heel.

In de periode van 1993 tot 2018 ben ik actief kaderlid geweest bij vakbond FNV waar ik de belangen van werknemers heb behartigd en diverse bestuursfuncties heb bekleed. Bij de laatste aanbesteding van het Openbaar Vervoer door de Provincie Limburg ben ik zeer nauw betrokken geweest.

In de periode 2007 – 2016 was ik werkzaam bij Veolia en Secretaris van de Europese Ondernemingsraad, lid van de Ondernemingsraad Limburg en de Centrale Ondernemingsraad. In de periode van de Europese Ondernemingsraad onderhield ik regelmatig contacten met Europese vakbonden, politieke partijen en organisaties. Veolia heeft activiteiten in de water- zuivering en distributie, afval- verwerking en recycling, energietransitie, warmte- en koude netwerken.

In 2003 was ik medeoprichter van Buurtvereniging de Tump in Heel waarvan ik een aantal jaren ook voorzitter was. In samenwerking met de andere buurtverenigingen en waterscouting de “Terwindvaarders” hebben wij een aantal keer de zeer succesvolle spokentochten georganiseerd. Buiten de jaarlijkse buurtbarbecue en veel andere activiteiten was er ook oog voor verkeersveiligheid en buurtpreventie.

Van 1990 tot 2016 ben ik actief vrijwilliger/ bestuurslid van Stichting Jeugdwerk HEPAPOLOS geweest in Heel, waarvan de meeste jaren in de functie van secretaris. HEPAPOLOS staat voor Heel, Panheel, Pol en Osen. Stichting Jeugdwerk HEPAPOLOS organiseerde in die periode activiteiten in het kader van jeugdvastelaovendj, Koninginnedag, Sint-Maarten, de intocht van Sint-Nicolaas en Open Jeugd- en Jongerenwerk waaronder (kleuter) disco, kajakken, speurtochten, schaatsen en vele andere activiteiten.

7. Noud van der Zee

Maasbracht

NOUD VAN DER ZEE

Ik ben Noud van der Zee. Ik ben 2 jaar geleden getrouwd met Lisette Hubrechts en we hebben het naar onze zin in de Kromstraat te Maasbracht. Ik ben 74 jaar oud en ik ben na mijn pensionering parttime blijven werken. Ik ben zzp-er en werk freelance voor een maritiem vakblad. Verder heb ik als pensionado een 4-jarige opleiding kunsthandelaar gevolgd in Tongeren.

Ik wil me in de komende raadsperiode in het bijzonder inzetten.

1. Voor mensen in Maasgouw, die geen betaalbare huisvesting kunnen vinden.

2. Mensen met een krappe beurs.

3. Kinderen op allerlei gebied, school ,vrije tijd en gezondheid.

4. De fiets als alternatief vervoermiddel in onze gemeente.

5. Mensen, die hulp kunnen gebruiken bij het isoleren en verduurzamen van hun huis.

6. Mensen, die zich willen ontplooien of kansen willen grijpen voor een nieuwe toekomst voor werk en/of vrije tijd.

Hoe ik dat doen wil, kunt u desgewenst lezen in ons programma voor de komende 4 jaar. Te vinden op onze website www.nieuwlinksmaasgouw.nl. Als u zegt, dat kost me te veel tijd. Dan vat ik het kernachtig samen Opkomen voor mensen, die in een (verdom)hoekje zitten en er niet uit kunnen komen.

U kunt op mij rekenen in de komende periode en ik reken op U(w) (stem) op 14, 15 en 16 maart a.s. Lijst 4, nummer 7.

8. Anneke Bours

Brachterbeek

ANNEKE BOURS – VOGELS


Mijn naam is Anneke Bours-Vogels, 64 jaar en geboren en opgegroeid in Brachterbaek.
Ik ben getrouwd met Frans Bours en hij is mijn rots in de branding. We wonen in Brachterbaek en hebben twee zonen; Ralph en Carsten. Onze twee kleinkinderen brengen heel veel geluk in ons leven. Mijn gezin geeft me veel energie en motivatie. In mijn vrije tijd geniet ik van wandelen en fietsen samen met vrienden of met Frans. We zoeken vaak de natuur op en genieten van de rust en schoonheid van onze mooie omgeving.


Ik heb me 21 jaar ingezet om de belangen van mensen te behartigen via de politiek als commissielid, wethouder, raadslid en fractievoorzitter. Al die jaren ben ik mezelf gebleven, ik ben open, eerlijk en transparant. Ik had altijd een kritische houding ten opzichte van het college, de gemeenteraad, ambtenaren en burgers.

Lijstduwer van Nieuw Links Maasgouw waarom:
- om de kloof tussen arm en rijk te verkleinen en te knokken voor mensen die het niet makkelijk hebben in het leven;
- inwoners moeten ook niet van het kastje naar de muur worden gestuurd door de gemeente;
- de zorggelden door onze gemeente daadwerkelijk aan zorg worden uitgegeven;
- leefbaarheid moet in alle kernen behouden blijven door goede voorzieningen waar behoefte aan is;
- Maasgouw moet een veilige en open samenleving zijn waarin diversiteit gekoesterd wordt; waar respect voor elkaar het uitgangspunt is en waar we allemaal kunnen werken, wonen en leven;
- de gemeente moet niet boven de burgers staan maar dienstbaar zijn;
- de overheid moet burgers, ondernemers en verenigingen verbinden, faciliteren en ondersteunen;
- daarnaast is er aandacht nodig om de opwarming van de aarde tegen te gaan. We moeten duurzaam omgaan met ons milieu omdat we maar één aarde hebben. Een aarde die we kunnen doorgeven aan onze kinderen en de generaties na hen.

Ik ben trots dat ik lijstduwer mag zijn van NLM een lijst met gemotiveerde, enthousiaste kandidaten,
die met een frisse blik op de toekomst zich willen inzetten voor de inwoners van Maasgouw.
Er is veel werk aan de winkel in Maasgouw en als lijstduwer wil ik mijn politieke en maatschappelijke
ervaring daarvoor inzetten

Waar wij voor staan

Nieuw Links Maasgouw is een jonge  politieke partij met enthousiaste en gemotiveerde mensen. Met een frisse sociale kijk op de samenleving willen we voor alle inwoners werken aan een Maasgouw waar iedereen trots op is! Onze ambities en inzet zijn gericht op thema's als zorg, wonen, duurzaamheid en energie, milieu en gezondheid, veiligheid, welzijn, werk en inkomen.